Transfertryck

Vi broderar dagligen åt profilföretag & större företag.

Transfertryck är en metod för textiltryck där vi trycker färgen på en bärare. Bäraren med trycket kan sedan appliceras på de flesta typer av material och behålla rätt färgåtergivning i motivet.

Vi rekommenderar transfertryck på arbetsbyxor, jackor, funktionsplagg(sport) samt kläder som har mycket stretch. Screentransfer skall inte tryckas på t-shirts i bomull. Där väljer vi alltid att screentrycka direkt för bästa resultat.

Motivet separeras digitalt och varje färg skrivs ut i svart på en film, samma metod som vid ett screentryck. Därefter tejpar man upp filmerna på den ljuskänsliga schablonen och belyser med ett starkt ljus. Detta lämnar en öppning i väven för just den färg man vill trycka. För varje färg krävs en film och en schablon.

Sedan pressas färgen genom duken i schablonen och över till bäraren. Sedan härdas färgen på bäraren så man kan trycka på nästa färg utan att kladda ut det. Efter sista färgen är tryckt appliceras ett pulver som fungerar som lim. Allt härdas i en ugn och screentransfern är färdig att användas. Transfern pressas direkt, eller vid behov, fast på plagget med en transferpress. Alla plagg är unika och kräver olika temperaturer/tid/tryck för att få transfern att fastna på plaggen.

Vi har egen transfertillverkning i vår produktion. Fördel med detta är att vi kan anpassa tillverkningen beroende på vilket typ av plagg det är. Vi kan även lagerhålla transfer som gör att vi snabbt kan trycka upp nya kläder.

Innan vi kan ta fram en transfer behövs det ett original/artwork. Det kan vara en bild, text eller logotyp man vill trycka på sitt plagg. Originalet skall vara vektoriserat om det är en logo. Är det ett foto så måste upplösningen vara hög för ett bra resultat. En vektorbild består av banor som kan förstoras upp obegränsat utan att förlora i kvalitet. Logotyper görs oftast vektorbaserade. Typsnitt är ett annat exempel på vektor.

Program som kan redigera vektorbilder är Adobe Illustrator och Freehand. Har du text i din logo måste även denna vara i vektor-banor innan tryck.

Fotografier är ett exempel på pixel baserade bilder. De är uppbyggda av små pixlar som syns vid förstoring. A och O i bildbehandling är därför att ha rätt upplösning i PPI (pixels/tum).

För att kunna transfertrycka ett foto måste en färgseparation göras. Denna transfer kallas för process och trycks i 4-färg CMYK + en vit bottenfärg.

Vanliga format för vektorgrafik är EPS, AI eller PDF. Dock är det inte säkert att motivet är vektoriserat bara för att det är sparat i dessa format, man kan infoga en vanlig ”pixel bild” i formaten vilket gör att man ibland kan luras. Vi använder oss utav PMS skalan när vi screentrycker transfer. Dekorfärger (PMS) är färdigblandade kulörer som används när man vill uppnå en speciell färg. När det gäller process transfer så trycks de i CMYK + vit.

Hur beställer du?

För att göra en beställning så mailar du in vad det är du vill ha broderat om du vill köpa plaggen utav oss eller om du vill lämna in egna. Du hittar mer information om dessa två under de två flikarna vad för information vi behöver utav dig .

Kontakta oss så hjälper vi till

  Maskinbrodyr

  Vår moderna och effektiva maskinpark klarar av att producera upp till 1000 brodyrer/dag.

  Profilkläder

  Med över 10 års erfarenhet av att leverera profilkäder och brodyr på profilkläder kan du som kund känna dig nöjd över ett bra resultat.

  Designa Online

  I vårt designverktyg kan du skapa dina egna profilkläder onlline. Prova nu!

  Snabb leverans

  Vi strävar alltid efter att du som kund får din order snabbast möjligt.